Sklupčani s Biblijom

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 3:14-17

14 Ali ti stoj u onome što si naučio i o čemu si se uvjerio, znajući od kojih si naučio, 15 jer od djetinjstva znaš Sveta pisma koja te mogu učiniti mudrim na spasenje po vjeri, koja je u Kristu Isusu. 16 Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za poučavanje, za uvjeravanje, za popravljanje, za odgajanje u pravdi, 17 da Božji čovjek bude savršen, spreman za svako dobro djelo.

Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za poučavanje.

2 Timoteju 3:16

MALA zemlja Island je zemlja čitatelja. Tamo svake godine objave i pročitaju više knjiga po osobi nego u bilo kojoj drugoj zemlji. Običaj je da se na Badnjak obitelji i prijateljima daruju knjige, koje onda čitaju duboko u noć. Sve je započelo u vrijeme Drugoga svjetskog rata, kada je uvoz knjiga bio ograničen, a papir je bio jeftin. Krajem jeseni islandski bi izdavači preplavili tržište novim naslovima. Sada katalog novih naslova šalju u svaki islandski dom sredinom studenoga i to nazivaju ‘božićna poplava knjiga’.

Možemo biti zahvalni Bogu što je tolike blagoslovio sposobnošću da napišu dobru knjigu i da svojim riječima podučavaju, nadahnjuju i potiču druge. Nema ničega boljeg od dobre knjige! Najprodavaniju knjigu svih vremena, Bibliju, napisali su mnogi autori koji su pisali poeziju i prozu – neke priče su odlične, a neke baš i nisu – ali sve su nadahnute. Apostol Pavao podsjetio je Timoteja: »Sve je Pismo Bogom nadahnuto i korisno za poučavanje, za uvjeravanje… za odgajanje u pravdi« i priprema Božji narod »za svako dobro djelo« (r. 16,17). Čitanje Biblije osuđuje, nadahnjuje i pomaže nam da živimo za Njega – i upravlja nas »riječju istine« (2:15). – Alyson Kieda

Kada odvajamo vrijeme za čitanje, nemojmo zaboraviti najbolju od svih knjiga, Bibliju.