Oslobođeni smo!

Pročitajte: Druga knjiga o Samuelu 22:17-20

17 S visine me stiže i uhvati me,
iz silnih me voda izvuče,
18 istrgnu me od mojih jakih neprijatelja,
od protivnika koji su od mene bili jači.
19 Napadoše me u dan moje nevolje,
ali mi je Gospodin bio zaštitnik.
20 Izvede me na čistinu,
oslobodi me, jer mi je bio milostiv i naklonjen.

Od protivnika moćnog mene oslobodi…

2 Samuelova 22:18, K. S.

GEORGE Vujnovich je 2010. godine u devedeset i četvrtoj godini odlikovan brončanom zvijezdom za organiziranje nečega što je časopis New York Times nazvao jednom od najvećih akcija spašavanja tijekom Drugoga svjetskog rata. Vujnovich, sin srpskih useljenika u SAD, pridružio se američkoj vojsci. Kad je stigla vijest da oborene američke zrakoplovce u Jugoslaviji štite lokalni stanovnici, vratio se u domovinu svoje obitelji, spustio padobranom u šumu kako bi pronašao pilote. Zatim ih je podijelio u male skupine i podučio ih kako se što manje isticati (nositi njihovu odjeću i jesti njihovu hranu). Zatim je mjesecima skupinu po skupinu vodio do transportnih aviona C-47 koji su ih čekali na pistama napravljenim u obližnjim šumama. Vujnovich je spasio 512 oduševljenih, presretnih ljudi.

David je opisao ushićenje jer ga je Bog spasio od neprijatelja. »S visine me stiže i uhvati me…« (r. 17) piše David. Kralj Šaul, razjaren ljubomorom, nemilosrdno je progonio Davida u želji da ga ubije. Ali Bog je imao druge planove. »Istrgnu me od mojih jakih neprijatelja, od protivnika koji su od mene bili jači« (r. 18), prisjeća se David.

Bog je spasio Davida od Šaula. Spasio je Izrael iz Egipta. U Isusu je Bog došao spasiti i sve nas. Isus nas spašava od grijeha, zla i smrti.

– Winn Collier

Isus je jači od svakoga moćnog neprijatelja.