Nismo na gubitku

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 13:44-46
44 Kraljevstvo je nebesko kao blago što leži sakriveno u polju. Čovjek nađe blago i sakri ga. Tada otiđe pun radosti zbog toga i proda sve svoje i kupi polje.
45 Nadalje je kraljevstvo nebesko kao trgovac koji je tražio plemenite bisere. 46 Kad nađe jedan dragocjeni biser, otiđe, proda sve svoje imanje, i kupi ga.

Kraljevstvo je nebesko kao blago što leži sakriveno u polju.

Matej 13:44

MOJ prijatelj Ruel bio je na školskom okupljanju održanom u kući bivšeg kolege iz razreda. Dvorac na obali mogao je primiti dvjestotinjak posjetitelja. Ruel se osjećao jadno.

»Mnogo sretnih godina proveo sam u pastorskoj službi u zabačenim seoskim crkvama«, rekao je Ruel. »Znam da ne bih trebao, no nisam mogao ne osjetiti zavist na materijalnom bogatstvu svoga kolege. Pomislio sam kako je život mogao biti drukčiji da sam svoju diplomu iskoristio u poslovnom svijetu. Poslije sam se podsjetio da nemam razloga zavidjeti«, nastavio je Ruel sa smiješkom. »Posvetio sam svoj život služenje Bogu, a rezultati imaju vječnu vrijednost.« Uvijek ću se sjećati izraza njegova lica dok je izgovarao te riječi.

Ruel je crpio mir iz Isusove prispodobe (r. 44-46). Znao je da je Božje kraljevstvo najveće blago. Život posvećen radu za njegovo kraljevstvo može imati različite oblike. Za neke to znači cjeloživotnu službu, dok je za druge to život prema Evanđelju na radnom mjestu. Bez obzira na to kako nas Bog odluči koristiti, možemo vjerovati njegovu vodstvu, znajući vrijednost neprolaznog blaga koje nam je dano. Sve na ovom svijetu ima neizmjerno manju vrijednosti od onoga što dobijemo ako slijedimo Isusa (1 Petrova 1:4,5).

– Karen Huang

Oče, neka svaki dan našeg života bude proslava zbog blaga koje smo pronašli u tebi.