U Božjim rukama

Pročitajte: Psalam 90:1-6
1 Gospodine, ti si nam bio Prebivalište
kroz pokoljenja i pokoljenja!
2 Prije nego postadoše gore,
i prije nego si sazdao zemlju i svijet,
od vijeka do vijeka ti jesi, Bože!
3 Ti vraćaš čovjeka u prah govoreći:
»Vratite se, sinovi čovječji!«
4 Jer u tvojim je očima tisuća godina
kao jučerašnji dan koji je minuo
i kao straža noćna.
5 Odnosiš ih kao san koji ujutro nestaje,
kao mlada trava su koja prolazi:
6 ujutro procvate i ozeleni;
navečer se kosi i suši.

Prije nego postadoše gore, i prije nego si sazdao zemlju i svijet, od vijeka do vijeka ti jesi, Bože!

Psalam 90:2

NAKON još jednoga zdravstvenog problema, bojala sam se nepoznatog i nekontroliranog. Jednoga dana sam u časopisu Forbes pročitala da su znanstvenici proučavali porast »brzine Zemljine rotacije« i izjavili da se Zemlja »zanjihala« i da se »brže vrti«. Rekli su da bismo »mogli zahtijevati prvo ‘ispuštanje sekunde’ – službeno uklanjanje sekunde iz globalnog vremena.« Iako se sekunda ne čini kao veliki gubitak, saznanje da bi se Zemljina rotacija mogla promijeniti, činilo mi se kao velika stvar. Čak i mala nestabilnost može učiniti moju vjeru klimavom. Međutim, spoznaja da Bog ima kontrolu pomaže mi da mu vjerujem bez obzira na moguće zastrašujuće nepoznanice ili nesigurne okolnosti.

U Psalmu 90. Mojsije je rekao: »Prije nego se rodiše bregovi, prije nego postade kopno i krug zemaljski, od vijeka do vijeka, Bože, ti jesi!« (r. 2, K. S.) Priznajući Božju neograničenu moć, kontrolu i autoritet nad svim stvorenjem, Mojsije je izjavio da vrijeme ne može ograničiti Boga (r. 3-6).

Dok saznajemo više o Bogu i prekrasnom svijetu koji je stvorio, otkrit ćemo kako on nastavlja savršeno upravljati vremenom i svime što je stvorio. Bogu možemo povjeriti i svaku nepoznatu i novootkrivenu stvar u svojim životima.

– Xochitl Dixon

Nepromjenjivi Stvoritelju, hvala ti što čuvaš svaku sekundu naših života u svojim pouzdanim rukama.