Isus u nama!

Pročitajte: Poslanica Kološanima 1:27-29; 2:6-10

27 Njima Bog htjede objaviti kako je bogata slava ovog otajstva među poganima, a to je Krist u vama, nada u slavu. 28 Njega mi navješćujemo dokazujući svakom čovjeku i poučavajući svakoga čovjeka u svoj mudrosti da svakoga učinimo savršenim u Kristu. 29 Oko toga se i trudim, boreći se po njegovoj moći koja snažno djeluje u meni.
6 Kako ste, dakle, primili Krista Isusa Gospodina, onako nastavite živjeti u njemu, 7 ukorijenjeni i nazidani na njemu i utvrđeni vjerom, kako ste naučili, obilujući zahvalnošću. 8 Pazite da vas tko ne prevari filozofijom i praznom prijevarom po predaji ljudi, po počelima ovoga svijeta, a ne po Kristu. 9 Jer u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva. 10 U njemu ste i vi ispunjeni, a on je glava svakome Poglavarstvu i Vlasti.

Njima Bog htjede objaviti kako je bogata slava ovog otajstva među poganima, a to je Krist u vama, nada u slavu.

Kološanima 1:27

NA popularnom televizijskom natjecanju America’s Got Talent (sličnom Supertalentu), petogodišnja djevojčica pjevala je tako razdragano da ju je sudac usporedio s poznatom dječjom pjevačicom i plesačicom 1930-ih. Rekao je: »Mislim da Shirley Temple živi negdje u tebi.« Svi su ostali iznenađeni njezinim odgovorom: »Ne Shirley Temple. Isus!«

Divila sam se dubokoj svjesnosti te malene djevojčice da njezina radost dolazi od Isusa koji živi u njoj. Sveto pismo nas uvjerava u čudesnu stvarnost da svi koji se pouzdaju u njega ne samo da stječu obećanje vječnog života s Bogom nego i Isusovu prisutnost po njegovu Duhu – naša srca postaju Isusov dom (r. 27; Efežanima 3:17).

Isusova prisutnost u našem srcu daje nam bezbroj razloga za zahvalnost (Kološanima 2:6,7). Pruža nam sposobnost življenja sa svrhom i poletom (1:28,29). Krijepi naše srce u svim okolnostima, i u vrijeme obilja i u vrijeme oskudice (Filipljanima 4:12,13). Kristov Duh pruža nadu našem srcu da »Bog sve okreće na dobo«, čak i kad to ne možemo vidjeti (Rimljanima 8:28), a »Kristov mir vlada« u našim srcima (Kološanima 3:15).

– Lisa M. Samra

Isuse, hvala ti što si naša srca učinio svojim domom i što tvoja svjetlost svijetli tako da ju drugi moraju vidjeti.