Ugostiti kralja

Pročitajte: Poslanica Galaćanima 3:26-29
26 Doista, svi ste Božji sinovi po vjeri u Kristu Isusu. 27 Jer koji ste god u Krista kršteni, Krista ste obukli. 28 Nema tu više ni Židova ni Grka, nema više ni roba ni slobodnjaka, nema više ni muškog ni ženskog, jer ste vi svi jedan u Kristu Isusu. 29 A kad ste vi Kristovi, onda ste Abrahamovi potomci, baštinici po obećanju.

Doista, svi ste Božji sinovi po vjeri u Kristu Isusu.

Galaćanima 3:26

NAKON susreta s engleskom kraljicom na balu u Škotskoj, Sylvia i njezin suprug dobili su poruku da bi kraljevska obitelj željela doći k njima na čaj. Sylvia je počela čistiti i spremati i bila je vrlo nervozna. Neposredno prije njihova dolaska, izišla je vrt ubrati cvijeće da njime ukrasi stol, a srce joj je snažno lupalo. Tada je osjetila kako ju Bog podsjeća da je on Kralj nad kraljevima i da je svaki dan s njom. Odmah se smirila i pomislila: »Uostalom, pa to je samo kraljica!«

Sylvia je u pravu. Kao što je apostol Pavao napisao, Bog je »Kralj nad kraljevima i Gospodar nad gospodarima« (1 Timoteju 6:15), a oni koji ga slijede su »Božji sinovi po vjeri« (Galaćanima 3:26). Kad pripadamo Kristu, mi smo »Abrahamovi potomci, baštinici po obećanju« (r. 29). Među nama više nema podjele – rasne, društvene ni spolne – jer smo »svi jedan u Kristu Isusu« (r. 28). Mi smo djeca Kralja.

Iako su Sylvia i njezin suprug uživali u kraljičinu posjetu, ja ne očekujem da će u skorijoj budućnosti kraljica posjetiti mene. Ali rado se podsjećam da je najveći Kralj od svih kraljeva sa mnom svakoga trenutka i da oni koji cijelim srcem vjeruju u Isusa mogu živjeti u jedinstvu jer su Božja djeca.

Često se pitam koliko ta istina utječe na način na koji živimo svakoga dana.

– Amy Boucher Pye

Bože, ti si moćan i uzvišen, a ipak nas voliš i prihvaćaš kao svoju dijecu.