Kad ste umorni

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 11:25-30
25 U ono vrijeme progovori Isus i reče: »Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i razumnih, a objavio malenima. 26 Da, Oče, tako je bilo tebi milo. 27 Sve je meni predao moj Otac. Nitko ne pozna Sina nego jedino Otac, i nitko ne pozna Oca nego jedino Sin i onaj kojemu to Sin hoće objaviti. 28 Dođite k meni, svi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti. 29 Uzmite moj jaram na sebe i učite od mene, jer sam ja krotak i ponizan srcem. I naći ćete pokoj svojim dušama. 30 Jer je moj jaram blag i moje breme lako.«

Dođite k meni, svi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti. <br>Matej 11:28

Dođite k meni, svi koji ste umorni i opterećeni, ja ću vas okrijepiti.

Matej 11:28

SJEDILA sam u tišini na kraju radnog dana, s računalom ispred sebe. Trebala sam biti uzbuđena zbog posla koji sam završila, ali nisam. Bila sam umorna. Ramena su me boljela pod teretom tjeskobe problema na poslu, a um mi je bio iscrpljen razmišljanjem o problematičnoj vezi. Željela sam pobjeći od svega gledanje televizije činilo mi se kao rješenje.

No zatvorila sam oči. »Gospode«, prošaptala sam. Bila sam preumorna da kažem išta više. Sav moj umor ušao je u tu jednu riječ. I nekako sam odmah znala da sam na pravom putu.

»Dođite k meni i ja ću vas odmoriti sve vas koji mukotrpno radite…« (r. 28, Knjiga o Kristu, Novi zavjet živim riječima), govori Isus i nama. Ne odmor nakon dobrog sna. Ne bijeg od stvarnosti koji nudi televizija. Čak ni olakšanje kada je problem riješen. Iako nam sve to može pomoći, predah koji nude je kratkotrajan i ovisi o našim okolnostima.

Nasuprot tome, odmor koji Isus daje je trajan i zajamčen njegovim nepromjenjivim karakterom. Isus je uvijek dobar. Daje pravi odmor našoj duši i usred nevolja jer znamo da on ima kontrolu nad svime. Možemo mu vjerovati i podložiti mu se, izdržati i čak napredovati u teškim okolnostima zbog snage i okrjepe koje samo on može dati.

– Karen Huang

»Dođite k meni«, Isus nam govori. »Dođite k meni.«